به گزارش خبرنگار مهر، بنیاد ملی خانواده و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به استناد تفاهم نامه مشترک، اقدام به اجرای طرح «شهر دوستدار خانواده» در سطح شهرداریهای کشور کردند.
دبیرخانه این طرح در نخستین گام از اجرای طرح، اولین جشنواره شهر دوستدار خانواده را با حضور شهرداریهای ایران برگزار میکند.
این طرح با هدف شناسایی و هم افزایی ظرفیتها، اقدامات، برنامهها و دستاوردهای شهرداریها در حوزه خانواده و ترغیب شهرداریها به اقدامات مؤثر در برنامههای سالیانه و جاری در حوزههای شهرسازی و معماری، اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری و شهروندی با مشارکت، توانمندسازی و فعال کردند و گروههای مردمی و گسترش فعالیتهای خیرخواهانه در حوزه خانواده به اجرا در میآید.
ترویج ازدواج آسان، به هنگام و آگاهانه با اجرای برنامههای مؤثر توسط شهرداریها، ایجاد زمینه مهارت آموزی شهروندان با هدف پایداری زندگی مشترک، کاهش طلاق، پیشگیری از اختلافات خانوادگی، فرزند آوری و ارتقا کیفیت زندگی در شهری عاری از آسیبهای اجتماعی و خانواده محور، از دستاوردهای نهایی طرح است. در این طرح با ارتقای نگرش شهرداریها برای محور قرار دادن خانواده در برنامهریزی شهری همراه با رصد، پایش و بهبود فعالیت آنان مبتنی بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری) مدظلهالعالی (در حوزه جمعیت و خانواده، امکان تحقق شهری پایدار با شهروندانی متعادل، با نشاط بر محور خانواده فراهم میشود.
شهرداریهای کشور با حضور در نخستین جشنواره شهر دوستدار خانواده و معرفی فعالیتهای زیرساختی، فرهنگی و اجتماعی، مشارکتی، حمایتی و تشویقی در حوزه خانواده، به صورت استانی مورد ارزیابی و داوری قرار گرفته و برگزیدگان هر استان، به صورت ملی در معرض ارزیابی داوران قرار میگیرند.
جایزه و نشان شهر دوستدار خانواده به شهرداران برگزیده، شهرداریهای خالق و مشارکت جو، شورای شهر فعال و موفق، برنامهها و اقدامات مؤثر و پایدار در حوزه خانواده تعلق میگیرد.
دبیرخانه شهر دوستدار خانواده در ادامه فعالیت خود، ضمن تعامل با شهروندان، نخبگان و کارشناسان حوزه خانواده، شهر، شهرداری و علوم اجتماعی، شاخصههای شهر دوستدار خانواده را استخراج و اقدامات شهرداریها و سازمانهای مؤثر در مدیریت شهری را بر آن اساس مورد ارزیابی قرار میدهد. در این راستا فعال سازی گروههای مردمی در حوزه خانواده یکی از اهداف جدی است که با همت شهرداریها محقق میشود.