به گزارش روستانیوز به نقل از مهر، روستای یاسه چای یکی از روستاهای بکر استان چهارمحال و بختیاری است که در شهرستان سامان واقعشده است.این روستا در کنار زایندهرود و با دار بودن طبیعت بکر در ۵۲ کیلومتری شهرکرد و ۶۰ کیلومتری نجفآباد اصفهان واقعشده است.
بافت روستای یاسه چای از خشت و متعلق به دوره صفویه است، هسته اولیه روستا در بخش غربی و اطراف حمام و مسجد بوده است و کمکم به سمت شرق توسعهیافته است و برای حفظ امنیت روستا و کنترل آمدوشد تنها را ورود و خروج دروازه شرقی و غربی بوده است.
معابر بافت به شکل دالانها سرپوشیده بوده و علاوه بر تأمین امنیت روستا باعث استفاده بهینه از زمینهای هموار و استفاده از روی معبر برای فضای مسکونی بوده است.
عمده مصالح بکار رفته در این بافت خشت و گل، چوب، سنگ، ملات های گل و اندود و کاهگل بوده است. مصالح رایج بناهای روستا خشت است که به دلیل وجود سنگریزه در خاک منطقه حاوی مقدار زیادی خردهسنگ است که این مسئله باعث افزایش استحکام خشت شده است.
یاسه چای از ترکیب «یسه» و «چای» به وجود آمده است. یاسه به معنای پهن و چای به معنای رودخانه است. ویژگی منحصربهفرد روستای یاسه چای، بافت قدیمی مسکونی، متراکم است.
این روستا در نگاه اول فاقد هرگونه خیابان و معبر به چشم میآید که باعث شده به این روستا لقب روستای بدون کوچه ایران داده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: مرحله چهارم عملیات اجرایی تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسهچای شهرستان سامان از توابع این استان آغاز شد.
مهرداد جوادی تأکید کرد: برای چهارمین مرحله از عملیات اجرایی تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسهچای ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی اختصاص پیدا کرد.
وی افزود: در این مرحله تعمیر و مرمت بدنهسازی و معبرهای بافت تاریخی روستای یاسهچای انجام خواهد شد
جوادی تصریح کرد: در روند اجرای این طرح در روستای یاسهچای برای ۶ نفر به مدت ۲ ماه اشتغالزایی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تاکنون برای تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسهچای شهرستان سامان در چهارمحال و بختیاری افزون بر چهار میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی تأمین و هزینه شده است.