به گزارش روستانیوز به نقل از ایرنا، سید محمود حسینی پور روز یکشنبه در بازدید از روستای شانه تراش بخش کوهستان شهرستان تنکابن افزود: ابتکار ارزشمندی در روستای شانه تراش صورت گرفته و این روستا اکنون به مقصد گردشگری تبدیل شده است.
وی اظهارداشت: ایجاد اشتغال و حفظ بافت تاریخی روستا و احیای فرهنگ بومی منطقه از جمله اقداماتی است که در این روستای تنکابن صورت گرفته که بسیار ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد : جمهوری اسلامی بیشترین امکانات را در طول این سال ها به روستاها آورده که با قبل از انقلاب فابل مقایسه نیست.
استاندار مازندران تصریح کرد : باید اقتصاد روستاها با مردم همان روستا فعال شود و در این راستا تشکیل شرکت های تعاونی ضروری است.
وی یادآور شد : با رونق اقتصادی در روستاها تا چند سال اینده مشکل بیکاری استان برطرف خواهد شد
روستای شانه تراش الگوی گردشگری ارگانیک
روستای شانه تراش یکی از زیباترین روستاهای منطقه غرب مازندران و در ارتفاعات دهستان ۲ هزار شهرستان تنکابن واقع است، این روستا از جمله روستاهای منطقه است که بخش زیادی از هویت تاریخی و بومی خود را حفظ نموده است.
از اواخر سال ۲۰۲۰ با هدف توسعه پایدار بر مبنای گردشگری ارگانیک ، پروژه ای با حمایت وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و برنامه عمران سازمان ملل در روستای شانه تراش به عنوان طرح پایلوت پروژه اشتغال زایی توسعه منطقه ای نوآورانه ( IRED ) برای غرب استان مازندران اجرا شد.
سیستم اشتغال زایی توسعه منطقه ای نوآورانه IRED سیستمی در راستای انتقال سریع دانش ، مهارت ها و استفاده از فناوری های بهینه در مناطق خاص جغرافیایی می باشد که در نهایت به اشتغال پایدار و توسعه منطقه ای منجر می شود.
این سیستم از طریق توانمندسازی جوامع محلی و ابتکارات نوآورانه توسعه ای ، رشد و شکوفایی منطقه ای را فراهم می سازد.
در این ارتباط روستای شانه تراش به عنوان یکی از نمونه های اولیه در نظر گرفته شد که بتواند با الگو سازی در منطقه زندگی اهالی و در عین حال با اولویت حفظ محیط زیست اثرگذار باشد.
بر اساس این طرح ابتدا شبکه جامعه محلی با ایجاد تعاونی توسعه پایدار شانه تراش با ۴۸ عضو که شامل اکثریت افراد روستا بود شکل گرفت و آموزش های لازم در حوزه های مختلف به آنها داده شد تا زمینه های مشارکت آنان فرآهم گردید.
در زمان حاضر بخشی از بافت بومی روستا با مشارکت و همدلی اهالی روستا با هدف ایجاد روستای گردشگری بازسازی و احیا شد که مورد استقبال مسافران و گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند قرار گرفت.
نکته مهم این که از ساخت مبلمان روستایی تا بازسازی کوچه ها تمامی کارها توسط نیروهای بومی انجام شد، از تنها رستوران این روستا نیز به عنوان محلی راهبردی برای توسعه ارتباطات با مسوولان و تصمیم گیرندگان و در عین حال فضایی برای همفکری و مشارکت بیشتر اهالی استفاده شد.
روستای شانه تراش ۴۰ کیلومتر با مرکز شهرستان تنکابن فاصله و ۱۸۰ خانوار جمعیت دارد.
سیدمحمود حسینیپور، استاندار مازندران در این سفر یکروزه که ۶۵ تن از مدیران کل دستگاههای اجرایی وی را همراهی می کنند ، از نزدیک مسائل و مشکلات این شهرستان را بررسی خواهد کرد.
بازدید از روستای یاشده و مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور ، بازدید از مجموعه دانش بنیان کشاورزی روستای نعمت آباد و بازدید از کارخانه پارس نئوپان از جمله برنامه های سفر استاندار مازندران به شهرستان تنکابن است.
حسینی پور در این سفر همچنین با اقشار مختلف مردم ، خانواده شهدا ، فعالان سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی دیدار و گفت و گو خواهد داشت. برگزاری نشست شورای اداری و حضور در منزل شهید هم برنامه پایانی سفر استاندار مازندران به تنکابن اعلام شده است.
استاندار مازندران با اتخاذ این راهبرد تاکنون در شهرستان های نکا، گلوگاه، فریدونکنار، جویبار و چالوس سفر شهرستانی را به انجام رسانده که شماری از اهالی این شهرستان در گفت و گو خبرنگاران ایرنا از متد مدیریتی که برای نخستین بار در کشور عملیاتی شده است، ابراز رضایت کردند.
شهرستان ۱۷۰ هزار نفری تنکابن با چهار بخش و شهر در غرب مازندران قرار دارد.