×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

روایت عاشورایی بدرقه شهدای پاسدار در شهرری
مجید قنبری

در آستانه محرم‌الحرام ، هنگامی که زمین و زمان برای عزای حسینی سیاه‌پوش می‌شود ، ری ، این دیار عاشقان اهل بیت (ع) ، با آغوشی گشاده میزبان کاروانی از نور شد . نه ستاره آسمان شهادت که از دل آتش و دود نبرد با شمرهای زمانه بازگشته‌اند ؛ پیکر هایی که عطر خون و سوختگی‌ شان ، چون عود در مشام جان شهر می‌پیچد و دل‌های عاشقان را با غمی مقدس و حسرتی عمیق شعله‌ور می‌سازد. قاب‌های مزین به چهره‌های این شهیدان ، بر دیوارهای شهرری چون آیینه‌هایی از ایثار می‌درخشند و روایت می‌کنند قصه قافله‌ای که پیش از محرم ، به کاروان اباعبدالله الحسین (ع) پیوسته است.

سفر در مسیر عشق
صبح پنجشنبه پنجم تیرماه ۱۴۰۴ ، هنگامی که آفتاب از مشرق شهرری سر برآورد ، میدان اصلی شهر ، قلب تپنده این آیین عاشورایی بود . از ساعت ۹ بامداد ، جوانان انقلابی ری ، این وارثان روح حماسه و ایمان، با دلی سرشار از عشق و چشمانی تر از اشک، پیکرهای مطهر شهدا را بر شانه‌های استوار خود نهادند تا در سفری معنوی ، آن‌ها را به آغوش حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) ، آن شام کوچک عاشقان ، بسپارند . مسیری که با پرچم‌های سیاه و نوای «یا حسین» آذین بسته شده راهی برای وداع با پیکرهای پاکی بود که از زمزمه‌ های تجدید عهد با آرمان‌های کربلا و انقلاب سرشار بود.

پیکرهای مطهر شش تن از پاسداران وفادار انقلاب اسلامی که در حمله وحشیانه رژیم جعلی اسرائیل به ستاد فرماندهی سپاه حضرت سیدالشهداء «ع» در ری به مقام رفیع شهادت نائل آمده بودند ، با حضور خیل عظیم عاشقان ، از خاندان صبور شهدا تا مردمان مؤمن قبله تهران ، مسئولین و پاسداران ، به مثابه رودی خروشان از ایمان و وفاداری تشییع شد . خیابان‌های شهر ، که با بنرهای شهدا و عطر گلاب متبرک شده‌اند، شاهد گام‌های استواری بودند که در این آیین، به سوی حرم حضرت عبدالعظیم، این قبله‌گاه عارفان ، روانه‌ شدند و در آستانه محرم نغمه‌ای از عاشورا را در جان شهر طنین افکندند .

ستارگان آسمان شهادت
این کاروان نور ، متشکل از شش پاسدار جان‌فشانی بود که در دفاع از حریم میهن و ارزش‌های اسلامی ، جان خویش را در طبق اخلاص نهادند . نام‌های جاودانه این شهدا ، چون مشعل‌هایی در تاریخ این سرزمین می‌درخشند:
۱-پاسدار شهید سردار سیروس مرادی: سرداری که گیسوانش سپید شد در راه خدمت و قلبش همواره برای انقلاب تپید.
۲-پاسدار شهید محسن برکان : جوانی که چون سرو، استوار در برابر طوفان دشمن ایستاد.
۳-پاسدار شهید مجید زارعی : اسوه‌ای از شجاعت که نامش بر تارک مقاومت حک شد.
۴-پاسدار شهید حسین کریمی : عاشقی که با خون خویش، دفتر عاشورا را دوباره نگاشت.
۵-پاسدار شهید امیر حسین طاوسی: پرنده‌ای که بال‌هایش را به سوی آسمان شهادت گشود.
۶-شهید محمدجواد برهانی: نوری که در ظلمت زمانه ، راه حق را روشن کرد.
اینان ، که هر یک روایتی از ایثار و فداکاری‌اند، با شهادت خویش، پیوندی ابدی با کربلا بسته‌اند.

عطر عاشورا در شامگاه محرم ۱۴۴۷
این تشییع ، در هنگامه‌ای برگزار شد که ری ، این پاره‌ای از بهشت، خود را برای محرم آماده کرده بود. شامگاه پنجشنبه، هنگامی که علم و کتل‌ها در حسینیه‌ها به رقص غم درآمدند و نوای «حسین، حسین» در آسمان شهر طنین انداز شد ، حضور پیکرهای شهدا، عاشورا را پیش از موعد به شهرری آورده است.شهدایی که پیش از محرم به کاروان حسینی پیوستند و چون سفیرانی از کربلا، پیام ایستادگی و ایثار را به مردمان این دیار هدیه کرده‌اند.
اهالی ری که از دیرباز دل هایشان با عشق به اهل بیت (ع) گره خورده است ، با حضور در این مراسم بار دیگر نشان دادند که راه شهدا ، امتداد راه عاشوراست . تصاویر قاب‌شده شهدا ، که بر دیوارهای شهر چون ستارگانی می‌درخشند ، همراه با پرچم‌های سیاه و نوای مداحی، فضای شهر را به کربلایی کوچک بدل کرده بود.

پیوند فرهنگ شهادت و عاشورا
این آیین ، فراتر از یک مراسم تشییع ، جلوه‌ای از پیوند عمیق میان فرهنگ شهادت و عاشورا بود . حضور جوانانی که پرچم ایثار را از پدران خویش به ارث برده‌اند ، نشان از زنده بودن این فرهنگ در نسل‌های نو دارد. حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، که مقصد این سفر عاشقانه است، با گنبد فیروزه‌ای و صحن‌های متبرکش، بستری شایسته برای وداع با این شهدا شد. این حرم، که به «شام کوچک» شهرت دارد ، با حال و هوای عاشورایی خود، میزبان پیکرهایی بود که عطر کربلا را با خود آورده‌ بودند.این مراسم، همچنین فرصتی است برای بازخوانی آرمان‌هایی که شهدا برای آن جان باختند: دفاع از عزت، استقلال، و ارزش‌های اسلامی. در آستانه محرم، این تشییع به مثابه مشعلی است که راه حسین (ع) را در دل‌های مردم روشن می‌کند.

پیام جاودانه شهدا
تشییع پیکر این شهدای سرافراز ، در هنگامه‌ای که عزای حسینی در پیش است، پیامی جاودانه دارد: شهادت، نه پایان که آغازی است برای حیاتی ابدی در جوار حق. این شهدا، که در راه دفاع از میهن و اسلام جان خویش را فدا کردند، یادآورند که کربلا تنها یک سرزمین نیست، بلکه جریانی است زنده که در رگ‌های این ملت جاری است. حضور مردم در این مراسم، پاسخی است به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حسین (ع)، که شهدا با خون خویش به آن لبیک گفتند.شهدایی که پیش از عزای حسینی به کاروان کربلا پیوسته‌اند، با خون خویش داستانی از جاودانگی نگاشته‌اند. مردم ری بار دیگر نشان دادند که راه حسین (ع) و یارانش ، در این سرزمین هرگز به پایان نمی‌رسد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.