به گزارش خبرنگار شهر، پس از قرائت گزارش کمیته تحقیق و تفحص شورای شهر تهران از پرونده واگذاری املاک شهرداری تهران در قالب طرح ۳ شهید و بنیاد رسا تجارت در صحن شورای شهر تهران اظهارنظرهای متفاوتی از سوی مدیران فعلی و اسبق شورای شهر تهران در این زمینه مطرح شد.
برای بررسی جزییات و ابعاد این گزارش شب گذشته سه شنبه در فضای مجازی اتاقی تشکیل شد که در آن موافقان و مخالفان به اظهار نظر پرداختند.
حسن مقیمی یکی از کارشناسان شورای شهر تهران در تحقیق و تفحص از پرونده رسا تجارت با اشاره به این نکته که بحث رسا تجارت و بنیاد تعاون سپاه از سال ۸۸ با دو قرارداد فاینانس شروع که فایناس ۱ در سال ۸۸ و فاینانس ۲در سال ۹۳ منعقد شده است.
این کارشناس شورای شهر تهران افزود: فاینانس ۱ با بنیاد تعاون سپاه بسته می شود و بنیاد خاتم نیز به عنوان پیمانکار اختصاصی انتخاب شد.
او ادامه داد: قرارداد فاینانس اول ۲ هزار میلیارد بود که تا سقف ۲/۶۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا می کند که مدیران قالیبافی اعتقاد داشتند این موضوع تفاهم نامه بود اما صحبت ما این است چه تفاهم نامه بود و چه قرارداد در آن تخلفاتی رخ داده است.
بدهکاری رسا تجارت ، طلب ۶ هزار میلیاردی ثبت شد
مقامی با بیان اینکه در این مدت قرارگاه خاتم بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان از شهرداری تهران دریافت کرد، افزود: در فاینانس ۲ رویه قرارداد فاینانس یک ادامه پیدا کرد اما تشدید شد.
او تصریح کرد: متاسفانه از سال ۹۲ و ۹۳ اتفاقی در بنیاد تعاون سپاه می افتد که مجموعه هلدینگ یاس تشکیل می شود که بانک های نظامی را تحت پوشش داشته است و منابع مالی به آنجا می رفت بدون آنکه به شهرداری برسد و از سال ۹۷ تحقیق و تفحص شروع شد، ابتدای سال ۹۷ شرکت رسا تجارت ۱۸۰ میلیارد تومان طلبکار نشان داده شد که بعد مشخص شد ۶ هزار میلیارد تومان بدهکار است.
مقیمی با بیان این مطلب که منابع زیادی از بخش اقتصادی سپاه به همراه شهرداری تهران در این قراردادها از بین رفته بود و دو طرف با هم همکاری کردیم تا تحقیق و تفحص انجام شود ادامه داد: در بخش ملک پیچیدگی زیاد داشتیم و علت این بود که تغییرات زیادی در شهرداری و سپاه اتفاق افتاد و در شناسایی انجام شده در جمع بندی اسفند ۹۹ اسناد حاکی از این بود ۱۲/۹۰۰ میلیارد تومان منابع شهرداری تهران به هلدینگ سپاه واگذار شده که تنها ۳/۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و مابقی پول شهرداری در اختیار نهادی قرار گرفت که هیچ ارتباط کاری با شهرداری تهران نداشت.
او افزود : ما موفق شدیم ۱/۷۰۰ میلیارد تومان از منابع را برگردانیم و رقم مطالبات شهرداری از رساتجارت ۴۱۰۰میلیارد تومان به قیمت های سال ۹۵ است.
این کارشناس شورای شهر تهران افزود: اینکه منابع به کجا رفته در طرف سپاه است و باید در آن جا بررسی شود و آنها باید پاسخ دهند که منابع مالی کجاست و صرف چه اقدامی شده است و از جایی که هلدینگ یاس دارای زیان های چند هزار میلیاردی است این رقم صرف این نهاد نیز نشده است و دیناری از این رقم صرف سپاه نشده است و طرف مقابل اگر بخواهند جزییات آن را افشا می کنند.
طرح گزارش تخلف های پرونده رسا تجارت به قوه قضاییه و دادسرای نظامی
مقیمی ادامه داد: از سال ۹۸ شهرداری تهران، محمدعلی نجفی و پیروز حناچی موضوعات را به قوه قضاییه و دادسرای نظامی مطرح کردند که همزمان با محاکمه عیسی شریفی و سیف به دلیل ثبت نشدن درخواست در قوه قضاییه رسیدگی نشد و تنها یک پرونده منجر به محکومیت شد.
او با اشاره به این نکته که از نظر من کل قرارداد فاینانس یک و ۲ کاملا تخلف بود چون مصوبه شورای شهر را ندارد و به تصویب سازمان ها نرسید و چهار چوب فایناس رعایت نشده بود ادامه داد: کل ۱۲/۹۰۰ میلیارد تومان تخلف است و اینکه آیا کل این رقم تخلف است از دیده قوه قضاییه بحث دیگر است و مطالبه شهرداری ۴/۳۰۰ میلیارد تومان است که باید بگویم شهرداری تهران مطالبات دیگری از سپاه در زمینه واگذاری املاک دارد که موضوع این تحقیق و تفحص نیست.
این کارشناس شورای شهر تهران افزود: ۲۸۰ ملک به بسیج واگذار شده بود که اگر بسیج کمک نکرده بود قابل شناسایی نبود زیرا بسیاری از آنها استفاده شخصی می شد.
مقیمی ادامه داد: تنها بخشی که غیر از هلدینگ قابل تفحص است طرح ۳ شهید است که املاک شهرداری به سپاه واگذار شد برای کار فرهنگی که پس از بررسی دیدیم هیچ کدام کارکرد فرهنگی نداشته و تعدادی از آنها را بلافاصله فروختند که ما درخواست بازگشت آن ها را دادیم که رقم آن حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است که با جمع ۴/۳۰۰ میشود به ۴/۵۰۰ میلیارد تومان می شود.
این کارشناس شورای شهر تهران در تشریح جزئیات زمین طرشت و کارخانه صنایع فلزی در منطقه ۱۸ گفت: زمین معوض، کارخانه صنایع فلزی است و شهرداری ۲۹۰ میلیارد تومان بابت آن پول داده است.
مقیمی تاکید کرد: در جلسه ۴ شهریور ۹۷ افشانی شهردار وقت با موضوع تسویه سپاه موضوعی را مطرح کردند که به دستور شفاهی عیسی شریفی و مدیران شهرداری تهران ۳۷۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری تهران خریده ایم.
او بیان اینکه بخشی از املاکی که شریفی برای شهرداری خریده متعلق به خود شهرداری است ادامه داد: اطلاع دارم ملکی که ۱۷۰ میلیارد تومان بوده را هزار میلیارد تومان به هلدینگ داده اند تا آن را به شهرداری تهران بفروشد و باید به این نکته تاکید کنم از ۶۱۰۰ میلیارد تومان حدود ۱۷۰۰ – ۱۸۰۰ میلیارد تومان را پس گرفته ایم و بازپس گیری مابقی آن از عهده شهرداری تهران خارج و در اختیار قوه قضائیه است.
این کارشناس شورای شهر تهران افزود: اعضای شورای شهر سوم و چهارم تهران در مقابل این حجم از معاملات غیرقانونی نمی توانند آرام باشند و به نظر می رسد باید به این دوستان یادآور شد که این فرصت طلایی تحقیق و تفحص را غنیمت بشمارند و در این موارد صحبت کنند.
مقیمی ادامه داد: موضوع املاک واگذار شده به بسیج طرح تحقیق و تفحص نیست و در دو سال اخیر شفاف سازی شد و ما در سازمان املاک شهرداری تهران و تخلفات مربوط به بند ۶ ماده ۵۵ املاک را شناسایی کردیم که متوجه شدیم املاک به بسیج واگذاری شده است.
صفر تا ۱۰۰ واگذاری املاک شهرداری به بسیج
او در تشریح جزئیات واگذاری املاک به بسیج گفت: وقتی به بسیج گفتیم اظهار بی اطلاعی کردند و در این شرایط ما رفتیم از چند ملک بازدید کردیم و آنجا مشخص شد برخی از املاک خارج از کاربری بود و کارگروهی را در دو سال ۹۸، ۹۹ تشکیل دادیم که تعداد این املاک ۲۰۴ ملک که شامل ۲۸۰ واحد می شود. متراژ آنها ۲۸۰ هزار متر مربع است که به ارزش روز آن بیش از ۱۰-۱۲ هزار میلیارد تومان است.
این کارشناس شورای شهر تهران افزود: هیچ کدام از این املاک با قرارداد و صورتجلسه واگذار نشده بود .برای ما نامعلوم است چرا این املاک با همکاری اطرافیان قالیباف واگذار شده است، اما زیاد وارد ماجرا نشدیم در حال حاضر دو طرف در حال پیگیری هستند.
مقیمی با تصریح این نکته که اگر ما سوء نیت داشتیم در سکوت رسانه ای کارشناسی و بررسی نمی کردیم، بیان کرد: خود بسیج تقاضای تملک و پرداخت بهای آن را دارد و فکر می کنم چند صد میلیارد پول ام را پرداخت کردند و ما بقی در دستور کار است
او تاکید کرد: بسیاری از املاک دارای مشکل و واگذاری آن دارای اشکال است و شهرداری باید ان را به شکل حق بهره برداری آن را واگذار کند و باید اعلام کنم در مسیر مشخصی موضوع در حال طی شدن است.
این کارشناس شورای شهر تهران در تشریح جزئیات واگذاری املاک شهرداری در طرح ۳ شهید گفت: در موضوع طرح سه شهید، طرحی بود در شهرداری به نام شهیدان شوکت پور، تهرانی مقدم و شکاری تعریف شد و بر اساس آن املاک را به یکی از شرکت های وابسته به سپاه واگذار شد که آن هم منحل شد.
مقیمی ادامه داد: تعدادی از آن هم پوشانی داشت با رسا تجارت و بنیاد که در دستور کار قرار دادیم و برخی از املاک را از رسا تجارت پس گرفتیم.
او بیان کرد: عمده املاک ماموریتی برای کار فرهنگی و مذهبی سپاه نداشت و بخشی از آن ها فروخته و برخی دیگر رها شده بود و ما با مکاتبه با مناطق آن را قفل کردیم و باید تاکید کنم در قرار داد ها به صراحت ذکر شده بهای ریالی یا معوضملکی انجام شود که تا به امروز انجام نشده است
این کارشناس شورای شهر تهران افزود:املاک طرح ۳ شهید قفل شده است و حق انتقال ندارد.
مقیمی افزود: برخی که می گویند طرح ۷۰۰ میلیاردی شوراست دارند خلط مبحث می کنند و چون بدون مجوز شورا واگذار شده است و اکر قرار است کار فرهنگی شود کد پروژه تعریف شده است و اساسا اگر این املاک برای کار فرهنگی واگذار شده چرا برای آن کد و بودجه تعریف کرده اند؟