به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی منطقه ۱۸ شهردار این منطقه در تشریح پروژه عمرانی بزرگراه شهید بروجردی گفت: این پروژه که ساخت آن از سال های گذشته در منطقه آغاز شده بود، با پیشرفت خوبی در حال تکمیل است و تا مرداد ماه بخشی از آن برای استفاده شهروندان به بهره برداری می رسد. با توجه به اهمیت توجه به نقاط پرتردد در منطقه ۱۸ شهرداری تهران به ویژه محدوده بازار آهن و تسهیل تردد ساکنین منطقه نیاز به احداث راه های شریانی و بزرگراه ها در این منطقه احساس می شد و بر اساس اسناد بالادستی طرح بزرگراه ۷۶ متری شهید بروجردی (سعید آباد) به طول تقریبی ۵ کیلومتر و ۶ تقاطع غیر همسطح در دستور کار قرار گرفت.
فیاض، هدف اصلی ازساخت این بزرگراه را کاهش حجم ترافیکی منطقه ۱۸ تهران با احداث تقاطع های غیرهمسطح و کندروهای بزرگراه، اتصال ترافیکی برون شهری از جنوب به شمال و غرب و مرکز شهر و در نتیجه کاهش زمان سفر عنوان کرد و افزود: ایجاد فرصت های بسیار خوب انتفاعی و غیر انتفاعی کلیه ذینفعان، جمع آوری آب های سطحی از جاده قدیم کرج تا سعید آباد به مسیل کن، تامین دسترسی کاربری از طریق کوتاهترین مسیر به فرودگاه امام خمینی (ره)، کاهش آلودگی محیطی و صوتی و کاهش مصرف سوخت از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
او کمک به بازسازی بافت فرسوده شهری و ارتقاء خدمات شهری به شهروندان، کاهش موانع توسعه شهری و محدودیت های ترافیکی و ارتقاء کیفیت زندگی در منطقه را از دیگر اهداف این پروژه دانست. دسترسی به بازار آهن و سهولت در تردد ماشین آلات سنگین در منطقه و تامین دسترسی کاربری از طریق کوتاه ترین مسیر به فرودگاه امام خمینی (ره) را از ویژگی های شاخص این پروژه است. در ادامه مسیر پروژه ملک معارض شاخص خریداری می شود تا بخشی از آن برای احداث پروژه مورد استفاده قرار گیرد و بخش دیگر به عنوان بوستان برای شهروندان حفظ شود.
آخرین وضعیت باغ راه حضرت فاطمه(س)
فیاض در تشریح آخرین وضعیت پروژه بزرگ شهری باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: این پروژه بر فراز خط راه آهن تهران – تبریز در محدوده مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران واقع شده و پروژه باغ راه بر اساس خواستههای ساکنان جنوب پایتخت طراحی شده و موجب کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق میشود، باغ راه یکی از پروژههای مهم مدیریت شهری پایتخت است که علاوه بر تاثیرات مثبت فرهنگی در مناطق کم برخوردار شهر تهران می تواند در رونق گردشگری شهری نیز تاثیرگذار باشد.
او افزود: اجرای پروژه باغ راه در راستای “تهران شهری برای همه” و برای کاهش شکاف اجتماعی و بالا بردن سرانه فرهنگی و رفاهی مناطق ۹، ۱۷ و ۱۸ شهر تهران در دستور کار مدیریت شهری تهران قرار گرفت که با توجه به اینکه از طول مسیر ۹ کیلومتری آن ، حدود ۶ کیلومتر در منطقه ۱۸ شهرداری تهران واقع است، مسئولیت مدیریت شهری این منطقه در به ثمر رساندن آن بسیار حیاتی و مهم است.
شهردار منطقه ۱۸ یادآور شد: استخوان بندی اصلی پروژه شامل گستره های فرهنگی، تفریحی،گردشگری، تفریحی و تجاری با ۹۱ درصد فضای سبز و فضای باز در مناطق یاد شده است. این پروژه یکی از منحصر به فردترین پروژههای شهری در جنوب تهران است که به بهبود فضای شهری در این مناطق کمک قابل توجهی می کند.
فیاض گفت: اولویت حرکت در باغ راه حضرت فاطمه (س) با پیاده و سپس دوچرخه است که به دلیل سرعت و سهولت حرکت در سرتاسر مسیر، قلمرو زندگی عمومی شهری، مفهوم امنیت را گسترش میدهد. در این طرح ۲۲ کوشک (عمارت کلاه فرنگی : کیوسک بزرگ) به عنوان ایستگاه دوچرخه، موزه، مراکز فرهنگی، فضای تجاری، مراکز اختصاصی بانوان و غیره در فضای سبز طراحی شده است. از تعداد ۲۲ کوشک کل باغ راه ، ۱۵ کوشک در محدوده منطقه ۱۸ واقع شده که جانمایی های آن در مجاورت نهادهای خدمات رسان عمومی ، آتش نشانی، اورژانس، درمانگاه، پاسگاه انتظامی و کلانتری اطراف پروژه انجام شده است.
او عنوان کرد: این پروژه پس از انتقال خط راه آهن تهران-تبریز به زیر زمین در سال ۹۳، روی بام این تونل در محدودهای به طول تقریبی ۹ کیلومتر و کشیدگی شرقی-غربی از میدان شهدای مدافع حرم تا دره رود کن و عرض متوسط ۳۰ متر با وسعت حدود ۲۷ هکتار تعریف شده است که با احتساب فضای بین جداره ساختمان های شمالی تا جنوبی طرح و خیابانهای موجود این محدوده، در مجموع به حدود ۵۰ هکتار در فازهای بعدی افزایش پیدا کرد.
فیاض در ادامه یاد آور شد: محدوده باغ راه در حد فاصل بزرگراه آیت اله سعیدی و بلوار الغدیر در محدوده منطقه ۱۸ واقع شده است و تا کنون ۸۵ درصد پیشرفت داشته که تا ۱۵ مرداد دو فاز عملیاتی مهم از فضاهای تفریحی و کوشک های فرهنگی در حد فاصل خیابان های وحید و مرادخانی بهره برداری خواهد شد. این پروژه به صورت فاز به فاز به مردم تحویل خواهد شد، پروژه ای که در آن دستگاه هایی مانند “دستگاه قضایی” ، “وزارت راه و شهرسازی” و “نیروی انتظامی” با مدیریت شهری همکاری داشتند.