شهر و روستا

توزیع جعبه های ویژه پسماندهای خطرناک در بین خانوارهای تهرانی

به گزارش خبرگزاری مهر، شادی مالکی معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: هدف از مدیریت پسماند خطرناک عادی و جمع‌آوری مجزا و دفع آنها، جلوگیری از پراکندگی آلودگی و بهینه سازی مدیریت پسماند در راستای توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و ارتقای سلامت و ایمنی جامعه است.

وی افزود: این جعبه‌های ایمن مخصوص منازل، آرایشگاه‌ها و…، تولید شده‌اند که در خلال اجرای طرح در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرند.

مالکی تصریح کرد: افزایش سلامت شهروندان، پیشگیری از انتقال بیماری و ایجاد جراحت برای افراد جمع‌آوری کننده پسماند، بهبود فرایند بازیافت به دلیل جدا شدن پسماند خطرناک خانگی، افزایش کیفیت کود کمپوست به علت خالص شدن پسماند آلی و حذف اجزای خطرناک و کمک به حفاظت از محیط زیست از جمله اهدافی است که در بدو طراحی و اجرای آن در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، روزانه میزان قابل توجهی پسماند ویژه در شهر تهران تولید می‌شود که با مدیریت صحیح این پسماندها و پیشگیری از ورود آنها به پسماندهای تر و خشک می‌توان به اهداف محیط زیستی مد نظر دست یافت.

معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: پسماندهای خطرناک خانگی شامل انواع تیغ ژیلت، سر سرنگ، باطری و لانست قند خون است. این اجزا به دلیل کوچک بودن و همچنین آلودگی به عوامل بیماری‌زا می‌توانند در کیفیت و مرغوبیت کود آلی خلل ایجاد کنند، اما در حال حاضر با زیرساخت‌های ایجاد شده و اقدامات گسترده فرهنگی و آموزشی انتظار می‌رود به تدریج شاهد کاهش تولید و مدیریت صحیح آنها در منازل و اصناف تولید کننده باشیم.

مالکی بیان کرد: این جعبه‌ها پس از پر شدن و تحویل شهروندان به غرف، در شرایط استاندارد جمع‌آوری و در محل دفن پسماندهای پزشکی دفن می‌شوند. این لندفیل ها در کف با عایق ژئوممبران وژئوتکتستایل پوشیده شده و طی هر مرحله عملیات دفع با لایه‌ای از آهک پوشانده می‌شود این اقدامات از نفوذ مواد آلاینده به منابع آبی و خاکی جلوگیری می‌کند.

وی اشاره کرد: اگر شهروندان تلاش خود را برای تفکیک حداکثری دسته‌های مختلف پسماند به کار گیرند، تا حد زیادی می‌توان از آسیب‌ها و تخریب‌های ناشی از دفن پسماندها کاست و این طرح از خرداد ماه سال جاری در سطح شهر اجرایی خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل