×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

شهری ناایمن و پلاسکویی که هنوز تائیدیه آتش نشانی ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی حادثه آتش سوزی اخیر در بازار گل محلاتی در دستور کار جلسه امروز شورای شهر قرار گرفت. در ابتدا جلال بهرامی معاون خدمات شهری شهرداری تهران با حضور در صحن شورای شهر به ارائه گزارش درباره این حادثه پرداخت و گفت: طبق مستندات، دهه هفتاد این زمین از کشاورزان خریداری شده و پایه ساخت بازار گل ایجاد شده است. تمام حوادث دو دهه اخیر در این بازار گل عموماً مربوط به نقاط خشکی این بازار است و باید این معضل رفع و مغازه های خشکی فروش این بازار از این منطقه خارج شوند.

وی افزود: لکه گیری هایی برای انتقال این مکان انجام شده اما مباحث قضایی، ایمنی و غیره دارد. در مباحث ایمنی ما ضابط نیستیم و به دلیل کمبود اختیارات، حتی به اندازه یک مامور اداره کار نیز قدرت برخورد نداریم. دوستان آتش نشانی نیز بارها به این مکان مراجعه کرده اند اما به نتیجه‌ای نرسیده ایم.

شهرداری به اندازه یک مامور اداره کار قدرت برخورد با برخی تخلفات را ندارد

سپس مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران نیز درباره این حادثه گفت: آتش سوزی بازار گل محلاتی که در تاریخ ۲ دی ماه رخ داد چندمین باری است که تکرار می شود. وجود خشکه فروشی ها در این مکان، پر کردن سیلندرها و بادکنک ها با روش های غیر اصولی ازجمله مواردی است که خلاف مقررات است.

داوری بیان کرد: در این آتش سوزی سه ایستگاه وارد عملیات شدند و ۳ غرفه تخریب به طور کامل تخریب شد و متاسفانه یک نفر نیز جان باخت. آخرین اقدام و تذکر سازمان نسبت به ایمن نبودن این مکان نیز در تاریخ ۲۰ آبان ماه اعلام شده است.

وی تاکید کرد: طی ۴ سال گذشته ۲۰ آتش سوزی در این مکان داشتیم که آخرین دفعه نیز مهر ماه امسال بود. شهرداری تهران در موضوعات اینچنینی ضابط قضایی نیست هرچند که تذکرات لازم را داده ایم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران بیان کرد: سازمان آتش نشانی ۱۲۹ ساختمان را به عنوان ساختمان های پر مخاطره اعلام کرده است که بازار گل محلاتی جزو یکی از این ۱۲۹ ساختمان است و در صورت عدم اقدام شاهد اتفاقات مشابه خواهیم بود.

پس از توضیحات مسئولین معاونت خدمات شهری درباره این حادثه، اعضای شورا نیز نظرات خود را مطرح کردند.

۳۰ درصد مدارس دولتی تهران پر خطر هستند

در همین خصوص زهرا شمس احسان گفت: ۳۰ درصد مدارس دولتی در وضعیت پر خطر قرار دارند. تهران دارای ۱۴ هزار بافت ناپایدار است و باید با در نظر گرفتن تسهیلات لازم به ساکنان این محلات نسبت به ایمن سازی این مناطق اقدام شود.

سپس مهدی چمران گفت: پلاسکو فعلی نیز با وجود ساکن شدن برخی افراد هنوز تاییدیه آتش نشانی را دریافت نکرده است.

سپس مهدی اقراریان عضو شورای شهر گفت: بسیاری از پاساژها و مراکز خرید نا ایمن هستند و سوالم این است که آیا سازمان آتش نشانی به این موارد و مراکز نظارت می کند یا خیر. متاسفانه در شهرداری برخی به تنهایی می خواهند مشکلات را حل کنند و به دلیل عدم اطلاع مسائل به نهادها یا شورا شاهد عدم رسیدگی هستیم.

وی افزود: برخی پاساژها و مراکز می توانند بحران آفرین باشند و باید بدانیم که تدبیر آتش نشانی برای عدم تکرار حوادثی مانند سینا اطهر چیست.

در ادامه نرجس سلیمانی در پرسشی خطاب به مسئولین حوزه خدمات شهری گفت: طرح راکد خیابان کرمان چرا هنوز به سرانجام نرسیده و بیش از یک سال است که این طرح از دستور خارج شده است.

وی افزود: برای حفظ نیروهای آتش نشان به عنوان سرمایه این سازمان چرا اقدام موثری انجام نشده و بحث مسکن اغلب این افراد دچار مشکل است.

معرفی ۳ نقطه برای ساخت بازار گل جدید تا پایان سال

سپس بهرامی معاون خدمات شهری شهرداری در پاسخ به سخنان اعضا گفت: به اعضای شورای شهر قول می دهم تا پیش از پایان سال ۳ نقطه را برای ایجاد بازار گل در جنوب، شرق و غرب تهران معرفی کنیم تا با فراخوان سرمایه گذار در این محدوده ها بازارگل ایجاد شود و معافیت خوبی نیز برای سازندگان قرار خواهیم داد.

وی با اشاره بر ساماندهی ۱۰ هزار دستفروش در تهران گفت: اگر ۱۰ هزار دستفروش را جمع آوری کنیم، در سال بعد باز با ۱۰ هزار دستفروش جدید مواجه خواهیم بود. مجموعاً ۸۰ صنف دستفروش وجود دارد، اما تعداد اصناف دستفروش بیشتر از این موارد اعلامی است و اتاق اصناف باید مشخص کند چند دستفروش از این ۸۰ صنف باید باشد و نیازمند بازار هستند.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: قطعاً در ساماندهی دستفروشان انسان محور برخورد می کنیم نه مکان محور.

در این میان چمران در تذکری نسبت به ساماندهی دستفروشان نیز گفت: از شهردار تهران می خواهم برای ساماندهی دستفروشان اقدام جدی کند و برای ساماندهی این افراد تنها آن ها را از مکانی به مکانی دیگر منتقل نکند.

سپس نیز مهدی بابایی در این باره گفت: ضعف قوانین منجر به ایجاد مانع برای رسیدگی به بسیاری از ساختمان های نا ایمن شهر شده است. لذا شهرداری باید لایحه‌ای را برای این امر تدوین کند تا با اصلاح قانون، شهرداری قدرت عمل در این زمینه داشته باشد.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.